luni, 5 aprilie 2010

Perfect Day_ no cash

Ca tot suntem in plina criza dupa spusele “marilor” economisti din tara noastra, trebuie sa ne gandim in fiecare zi ce lucruri frumoase putem face fara bani. Da, putem petrece o zi absolut superba fara nici un ban in buzunar (aici presupunem ca detinem din dotare un abonament RATB si / sau o cartela de metrou sau abonament – daca nu, se poate face traseul si pe jos).
Pentru ca sunt din Bucuresti, vreau sa va povestesc cum mi-am petrecut eu o zi descoperind…
Incepem turul din centru, de pe Lipscani. Cu toate ca strada este in reparatii (ok, arata ca dupa bombardament), daca ai o imaginatie bogata poti petrece jumatate de ora sau o ora plimbandu-te si incercand sa vizualezi Bucurestiul anilor 70 sau 80, cand strada era pietruita, plina de tarabele comerciantilor, atelierele de croitorie, de reparat ceasuri, chioscurile cu “presa si tutun”, vanzatorii ambulanti de carti, dulciuri si centrul de remaiat. Daca fumezi, savureaza o tigare in fata la Teatrul de Revista si vei putea vedea doamnele si domnii iesind de la spectacol in rochii lungi, cu manusi de matase, umbrelute si celebrele gentute plic ornate cu margele si domnii in costume negre, cu cravata si palarie, deschizand usa la trasura trasa de doi cai negrii cu ciucuri rosii la gat.
Mergi apoi spre Universitate, si opreste-te in fata la Capsa, locul unde pe atunci se mancau cele mai bune prajituri din oras. In 2009 prajiturile Capsa sunt mici, extrem de scumpe si cam fara savoare, dar auzindu-l pe tata povestind ce minunatii manca acolo cu mama cand erau in facultate…deja imi imaginam bunatatile cu ciocolata, frisca, si extrem de gustoasele prajituri cu glazura fondanta roz (care nu se mai gasesc decat la o cofetarie din orasul meu natal, si au exact acelasi gust ca acum 15 ani). Continua plimbarea pana la Teatrul National, stai pe scari alaturi de alti tineri, batrani, cupluri, rockeri, hipioti, raperi; analizeaza oamenii, modul cum vorbesc intre ei, cum se misca, cum isi exprima emotiile – este cel mai bun loc unde poti vedea live psihologie, asta datorita numeroaselor genuri de oameni care se opresc acolo. Poti vizita apoi galeria de tablouri de la parterul teatrului, imediat pe partea stanga inainte de intrarea principala, accesul este gratuit. Poti admira Bucurestiul de deasupra tuturor daca urci la Laptaria lui Enache, pe terasa La Motoare, pe acoperisul teatrului, undeva langa intrare sunt niste scari care daca le urci iti ofera o priveliste superba a centrului. Asculta “Sf Petru” de la Vama Veche la casti in timp ce te odihnesti pe una din bancile de acolo – nu o sa vina nimeni sa te intrebe de ce stai acolo fara sa consumi ceva.
Intoarce-te spre Eroilor, trecand prin Cismigiu, singurul parc cu adevarat ingrijit din Bucuresti. Mergi pe aleea cu statui, priveste lebedele de pe lacul din mijlocul parcului, bea apa de la broscuta, urca la “cetate” si priveste Cismigiul de acolo – daca este seara peisajul devine de vis. Mie imi placea sa merg singura seara in Cismigiu la cetate, sa ma asez pe o banca de piatra si sa scriu. Daca te intinzi pe spate, vei putea vedea luna si stelele, poti sa inchizi ochii si sa visezi.
Daca mai ai timp mergi pe jos pana la Politehnica si plimba-te prin curte. Cauta alei ascunse, pomi care formeaza scaune deosebit de comode din cracile lor, flori, pajisti pline de verdeata, intra in cladirea rectoratului si priveste in sus la cupola imensa. Gandeste-te macar un minut la toti studentii care au invatat, invata si vor invata in aceasta institutie, si “roaga-te” sa nu-i prinda profii cu copiutele :) )
Este o zi in care te vei plimba foarte mult pe jos, iti vei exersa imaginatia, nu ai nevoie de nici un ban, poti face super multe poze in cele doua parcuri, o sa iei aer, faci miscare. Daca esti alaturi de prietenul / prietena ta, sunt sigura ca va fi placut impresionat/a de acest tur (anunt-o dinainte sa nu poarte tocuri) si va veti distra asa cum vreti voi.

P.s. : e doar imaginatie!

Cum să faci o manea de succes în 10 paşi simpli

Daca tot este acum la moda sa facem bani, dusmani si femei din manele si oricine poate ajunge peste noapte mare “vedeta”, va propun sa urmati metoda propusa aici pentru cat mai multe “succesuri”.

De ce sa mai mergem la facultate sau la liceu? De ce sa mai cautam un job de 8 ore prost platit? De ce sa mai muncim in fiecare zi si sa ne trezim la 7 ? Acum avem solutia ! Sa devenim un manelist celebru cu acte in regula…

Pasii obligatorii i-am enumerat mai jos.

PASUL 1
Nume de baştan (Elvis, Florin Fermecătoru’, Englezu’, etc.).

PASUL 2
Incultură generală obligatorie.

PASUL 3
IQ mai mic decît numărul de la pantofi. Cîştigarea unui loc în categoria proşti, dar mulţi.

PASUL 4
Posesie (sau achiziţionare pe parcurs) limuzină, castel, faraoancă şi boraci (puradei).

PASUL 5
Rude-n puşcărie.

PASUL 6
Imagine
I. Bijuterii – lanţ, ghiul şi brăţară de aur – mai mult de jumătate din greutatea corporală.
II. Freza – 2 părţi gel, o parte păr.
III. Hainele – cît mai strălucitoare şi de prost gust.
a. Cămaşă (albă sau neagră).
b. Pantaloni (preferabil negri).
c. Pantofi de lac.
d. Vestă, manta sau capă.

PASUL 7
I. Versuri
Vocabular obligatoriu: bani, duşmani, ţigani, golani, femei, fetiţe, prinţesă, băutură, dolari, aur, parai, lovele, milionar, Mercedes, celular, inimă, suflet, Dumnezeu, viaţă, valoare.
Interjecţii : oooooooof, ah, sha-la-la, cicalaca-cichicha, etc.

II. Sunt admise:
a. greşeli gramaticale;
b. verbe – conjugare şi acord;
c. substantive – plural la alegere;
d. greşeli de tipul “la toţi”, “lu’ copilu’ meu” şi din seria “casă” – “aş vrea ca să te regăsesc”;
e. versuri albe;
f. rime cu acelaşi cuvînt;
g. metafore duse la extrem (“floarea florilor”, “sugativă-n portofel”);
h. cuvinte străine (“bambina”, “ragazza”, etc.).

PASUL 8
Subiecte
I. iubirea
a. relaţiile
1. cu mai multe femei
2. reuşite
3. nereuşite (vezi părăsire)
b. părăsire
1. pentru altul/alta (merge şi homo)
2. pentru bani
3. pentru ambele
4. moarte
II. familia
a. copiii
b. nevasta
c. fratele
d. bunăstare, părăsire sau laudă
III. banii
a. deţinerea lor în cantităţi exagerate
b. risipă firească
c. invidia celorlalţi
IV. laudă proprie (bogăţie, bunăstare, performanţe sexuale, sex-appeal, performanţe muzicale)

PASUL 9
Melodia
I. instrumente consacrate
a. acordeon
b. orgă proastă
c. instrument de suflat
d. tobe de sintetizator cu generozitate
II. voce
a. opţională şi/sau chinuită
b. ecou
c. accent obligatoriu
d. rap inclus
III. originalitate facultativă

PASUL 10
Videoclip
I. mişcări necesare (pentru manelist)
a. stînga-dreapta (maxim doi paşi)
b. pocnire din degete
c. zîmbet cuceritor
II. 15-20 de fete dotate care să-şi agite echipamentul
III. decor prost (sau inexistent)
IV. lumini cît mai colorate
V. cîteva maşini decapotabile în care să cînte barosanu’.

P.S. Acest post este un pamflet si va fii tratat ca atare !

Zi motivationala la birou

Copilul îsi privea bunicul scriind o scrisoare. La un moment dat, întreba:

- Scrii o poveste care ni s-a întâmplat noua? Sau poate e o poveste despre mine?

Bunicul se opri din scris, zâmbi si-i spuse nepotului:

- E adevarat, scriu despre tine. Dar mai important decât cuvintele este creionul cu care scriu. Mi-ar placea sa fii ca el, când vei fi mare.

Copilul privi creionul intrigat, fiindca nu vazuse nimic special la acesta.

- Dar e la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut în viata mea!

- Totul depinde de felul cum privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion, pe care daca reusesti sa le mentii, vei fi totdeauna un om care traieste în buna pace cu lumea.

Prima calitate: poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o Mâna care ne conduce pasii. Pe aceasta mâna o numim Dumnezeu si El ne conduce totdeauna conform dorintei Lui.

A doua calitate: din când în când trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta înseamna un pic de suferinta pentru creion, dar pâna la urma va fi mai ascutit. Deci, sa stii sa suporti unele dureri, pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: creionul ne da voie sa folosim guma pentru a sterge ce era gresit. Trebuie sa întelegi ca a corecta un lucru nu înseamna neaparat ceva rau, ceea ce este neaparat e faptul ca ne mentinem pe drumul drept.

A patra calitate: la creion nu este important lemnul sau forma lui exterioara, ci mina de grafit din interior. Tot asa, îngrijeste-te de ce se întâmpla înlauntrul tau.

Si, în sfârsit, a cincea calitate a creionului: lasa totdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca ceea ce faci in viata va lasa urme, astfel ca trebuie sa incerci sa fii constient de fiecare fapta a ta.

Ziua perfecta a unui emo kid

5:00 – M-a trezit surioara mai mica, iarasi a venit beata. Stie doar sa bea si sa mearga la concerte, ea nu ma iubeste. Eu cand eram de varsta ei aveam colectie de timbre. Iarasi nu pot sa adorm, va trebui sa-mi rod lacul de pe unghii.

6:00 – Imi rod lacul de pe unghii.

7:00 – A proape ca m-a vazut maicamea ca imi rod lacul de pe unghii. Mi-a zis sa imi ridic din pat fundul de poponar necajit si sa ma duc la scoala. She makes me cry.

7:05 – Am inceput sa ma pregatesc de scoala, mi-am imbracat pantalonii stramti. Mai multe insigne, mai multe, mai multe. Fuck! Mi-a pierdut o insigna! I hate this stupide world. Sa nu imi uit caciula si sa-mi fac ochii cat mai negri.

7:20 – M-a vazut sormea. A inceput sa rada. Punkista dracului!

7:21 – Mi-a cazut o insigna. Am agatat-o la loc.

7:28 – Mi-a cazut o insigna. Am agatat-o la loc.

7:35 – Mi-am pus caciula in cap, ies din casa si observ ca imi lipseste o insigna. Am gasit-o, am agatat-o la loc.

7:50 – Mi-am pus un ciorap pe cap, nu caciula (ma gandeam de ce ma strange atat de rau caciula asta). happens. M-am intors acasa, mi-am luat caciula, m-am dus la scoala.

8:20 – Am intarziat la ora, nu m-au lasat sa intru in clasa, stau pe hol. Plang.

8:41 – S-a terminat ora, am intrat in clasa, mi-am aruncat geanta, am iesit pe sala si stateam trist.

8:43 – I hate my life. Stam cu emokids in cinci, plangem.

9:00 – Stau la ora si plang.

9:10 – M-au dat afara de la ora, stau pe sala, plang.

9:15 – M-m dus la baie.

9:16 – Am ajuns la baie sa ma pis. Am inceput sa plang, am uitat sa ma pis.

9:17 – Iesind de la baie mi-a cazut o insigna. In buda. Am luat-o, am agatat-o la loc.

9:18 – Ma uit in oglinda, sunt dragutz. Ar trebui sa-mi fac o poza.

9:31 – (pauza) Au venit emokids si au zis ca sunt tru. Trecea sormea pe langa mine si a inceput sa rada. I-am zis ca e rea. Ea mi-a dat un bocanc in fata. She makes me cry.

9:35 – Emokids i-au zis ca nu are dreptate. A inceput sa ii bata pe toti cu bocancii.

9:37 – Am vrut sa fug, m-a batut din nou.

9:44 – Stau la ora , ma dor venele.

10:10 – Am scris scrisoarea de ramas bun pe banca.

10:12 – M-a vazut profa, m-a dat afara de la ora. Stau si plang.

10:21 – Stau la cantina. Am inceput sa plang, am uitat sa mananc. A trecut sormea pe langa mine si mi-a dat un capac. Iesind de la cantina mi-a cazut o insigna in vasul cu resturi. Am luat-o, am agatat-o la loc.

10:29 – M-au vazut emokids si au zis ca sunt tru.

10.40 – Stau la ora, imi scriu scrisoarea de ramas bun. Inca fara sange. Da-l in plm de sange, principal e sa fie cat mai trista.

10:50 – Am terminat de scris, am incercat sa citesc si profa m-a dat afara. Iesind din clasa mi-a cazut o insigna, a cazut dupa calorifer, am ridicat-o si am agatat-o la loc.

11:11 – (pauza) Emo kids au vazut insigna, au zis ca sunt tru. Le-am dat si lor sa citeasca scrisoarea. Au zis ca sunt si mai tru. Trece fratimiu, a citit si el scrisoarea si mi-a zis ca sunt un idiot, si ca ce fac nu e tru. Eu l-am intrebat ce e tru? El mi-a dat mp3-ul sa ascult la ore. Ramones si Sex Pistols.

12:30 – Ascultam muzica la ore si m-am speriat, am inceput sa plang! Am fugit din clasa. (eu stiam ca fratimiu asculta cacaturi, dar nu credeam ca atat de oribile). In timp ce fugeam mi-a cazut o insigna. Am ridicat-o, am pus-o la loc. M-a ajuns profu din urma, m-a luat de guler, m-a adus in clasa si mi-a spus ca sunt poponar. Dupa m-a dat afara din sala.

12:45 – Stau si plang.

12:50 – (pauza) le-am dat baietilor sa asculte si ei la mp3. Costica a lesinat, vasile a inceput sa planga, Vova ne-a marturisit ca a ramas fara oja roz, si a intrat intr-o depresie, Lionia in tipete a fugit, i-a cazut o insigna. Fratimiu a vazut aceasta scena, mi-a luat mp3-ul , mi-a spart fata si a zis ca suntem tru.

13:00 – Am inceput sa ma dau la Svetlana, mi-a zis ca sunt un poponar infect. iee! Ma place! Stau si plang de bucurie.

13:20 – M-a dat afara profu din clasa.

13:40 – S-au terminat orele. I-am asteptat pe emokids. Pe rand scapand insigne si ridicadu-le ne-am dus spre casa. Ne-am inteles san e intalnim pe la 4.

14:00 – Am ajuns acasa, nu era nimeni, asa ca am pus Tokio Hotel, stau, imi rod lacul de pe unghii.

14:20 – A venit sormea si mi-a oprit casetofonul, s-a culcat.

14:40 – Am pornit casetofonul si am trezit-o pe sormea… Mi-a spart fata, am incercat sa ripostez…

14:50 – AAAA!!! She makes me cry.

15:00 – Stau legat de calorifer cu un ciorap in gura, cu castile in urechi. Canta ceva oribil! I want to die.

15:10 – pe la sormea au trecut niste tovarasi, au pus gecile pe mine si am inceput sa ma bata cu piciorele.

15:20 – A venit mama, a dat cu piciorul in gramada de haine si dupa gemetele scoase de mine si-a dat seama ca e cineva acolo

15:30 – Mama m-a dezlegat si m-a trimis dupa paine.

16:00 – Stau la alimentara la coada, langa mine stau niste baieti cheliosi si se uita ciudat la mine. (cred ca ma invidiaza ca am atatea insigne tari)

16:10 – M-au batut, mi-au luat banii, am incercat sa ma ridic, mi-a cazut o insigna, am agatat-o la loc.

16:20 – Am ajuns acasa, mama m-a batut si s-a dus dupa paine.

16:30 – Am intarziat la intalnirea cu emokids.

16:35 – Emokids au zis ca nu mai sunt tru.

16:37 – Mi-a cazut o insigna.

16:40 – Ne-am impacat cu emokids. Stam si plangem.

16:55 – A trecut un punkist pe langa noi. I-am zis ca e un dobitoc si sa se duca in p***** noastre. Si tot grupul nostrum (25 de personae) l-am batut! Ce adevarati suntem!!!

17:10 – Au venit 10 punkisti si ne-au batut rau de tot. ce prosti, oricum noi suntem mai tru!!!

17:30 – Adunam marunt pentru bere. (upi! Ce tru suntem)

17:32 – Vanzatoarea nu vroia sa ne dea bere.

17:35 – Am reusit sa o convingem pe vanzatoare sa ne dea bere, am luat 2 litri. (upi! Suntem mai tru de cat toti!)

17:50 – Vroiam sa deschidem, a venit sora mea si inca 4 punkisti, ne-au luat berea.

18:00 – Treceau trei tipe pe strada, am inceput sa ma dau la ele, au venit in spre mine si mi-au zis ca sunt un virgin neputincios , si sa le las in pace de poponar infect ce sunt … ce sexy sunt, ele sigur ma vor si ma invidiaza, ptentru ca am machiajul mai tru!!!

18:15 – Vova ne-a zis ca e virgin si a intrat in depresie.

18:20 – Am vazut o nunta, alexandru a zisca mireasa e imbracata in alb pentru ca e … (am hotarat sa ne imbracam de maine numai in alb).

18:30 – Am ajuns acasa, am mancat, si m-am dus sa ma uit la desene.

17:00 – S-au terminat desenele si m-am asezat sa imi scriu ultimul ravas.

17:20 – Ascult tokio hotel, e o formatie emo…

19:00 – a venit surioara mea mai mica, m-a batut si a plecat…

21:00 – Mama mi-a zis sa ma culc. “mama am deja 17 ani, pot sa ma rad pe picioare?”

21:05 – M-a batut mama la fund. Stau in pat si incerc sa adorm. @!#$!!

21:10 – Nu pot sa adorm, unde-mi sunt unghiile alea vopsite?

21:15 – Mi-am ros lacul de pe unghii. Am adormit.